TIKVA

Op welke manier kom jij tot rust? Hoe vind jij ontspanning?

Rust en ruimte om stil te zijn is in ons dagelijks leven moeilijk te vinden. We leven in een prestatiemaatschappij waarin alles steeds mooier, beter, groter, sneller en meer moet zijn. We lijken te zijn kwijtgeraakt hoe we kunnen ontspannen.

Ben je op zoek naar meer rust in je hoofd? Wil je ontspanning in je lichaam? Dan is Tikva®  wat voor jou! Een moment van rust, ontspanning en hoop in jouw week.

Details:

 • Dinsdagavond 20:00 tot 20:45 (studio)
 • Online lessen (link is een week geldig)
 • Locatie: Grotekerksbuurt 22, Dordrecht
 • Kosten: €10 per les, strippenkaart €90 voor tien lessen (1 les gratis) €5 voor een online les
 • Binnenkort memberschip maandabonnement
 • Opgeven voor een les: via eventpagina. Als dit niet lukt dan via instagram of whatsapp (06 25 338 312)
 • Strippenkaart bestel je in onze webshop
 • Als je het hebt, neem mee: een fitness matje, kussentje, handdoek & dekentje. We doen de les op sokken of blote voeten.

Boek hier een tikva les

Wat is Tikva®?

Tikva is het Hebreeuwse woord voor ‘hoop”, “verwachting” en “geloof.” Tikva® is een vorm van bewegen en een ontspanningsmethode die gericht is op balans en innerlijk vertrouwen. Deze manier van rust en ontspanning is geïnspireerd op Psalm 23.

“U laat mij neerliggen in grazige weiden, U leidt mij zachtjes naar stille wateren.”

Tikva® wil je tools aanreiken om een leven te leven in balans en vertrouwen met de focus op de hele persoon, naar geest, ziel en lichaam.

De bewegingen zijn eenvoudig en effectief. Ze vergroten de mobiliteit, zorgen voor een verbeterde ademhaling en een verhoogde bloedcirculatie. De bloedcirculatie stimuleert de flexibiliteit en stabiliteit van het lichaam. Iedereen kan naar eigen vermogen deelnemen, je kunt er zelfs voor kiezen alleen te luisteren. Tijdens de lessen worden woorden gesproken die je zelfvertrouwen en menselijke waarde opbouwen en aanmoedigen. De oefeningen helpen je om negatieve gedachten te veranderen en geven hoop voor je ziel.

Tikva® is gebaseerd op christelijke waarden en we vinden het belangrijk dat iedereen gelijk en met respect behandeld wordt. Iedereen is welkom!

Waar komt Tikva vandaan?

Tikva® komt uit Zweden en is ontwikkeld door personal trainer Mimmi. Mimmi zocht een work-out voor geest, ziel en lichaam om te herstellen van een whiplash blessure. Zij kon in de reguliere zorg niets passends vinden, dus ontwikkelde ze zelf een programma. Samen met een fysiotherapeut verwerkte ze ontspanning en bewegingen om de bloedcirculatie op gang te brengen in Tikva®. De muziek die bij de bewegingen wordt gebruikt is speciaal voor Tikva geschreven door een christelijke componist uit Zweden. De woorden uit de Bijbel die tijdens de lessen uitgesproken worden geven hoop, kracht en inspiratie.

Wil je een (online) Tikva les volgen?

Ik geef Tikva® sessies in de studio en op dinsdag zend ik die live uit via YouTube. Wil je mee doen, boek dan een les via de button bovenaan of onderaan deze pagina of klik hier. Als je een proefles wilt volgen, vul dan bij het aanmelden deze code in: PROEFLES-TIKVA01. Een proefles in de zaal kost € 5. Voor een gratis online proefles kun je naar mijn YouTube kanaal, klik hier.
We houden zoveel mogelijk de schoolvakanties aan, waarin er geen live Tikva® sessies zijn. Je kunt dan wel een online Tikva® sessie volgen.

Waar in Nederland worden Tikva lessen aangeboden?

Janita Stoorvogel en ik vormen het kernteam van Tikva Nederland en leiden nieuwe Tikva instructeurs op. Er zijn nu dus steeds meer Tikva® lessen te volgen in heel Nederland. Kijk via deze link of er (binnenkort) Tikva® bij jou in de buurt gegeven wordt. Voor de lessen in Dordrecht kan je via bovenstaande gegevens aanmelden.

Kan ik Tikva instructeur worden?

Regelmatig organiseren we trainingen om Tikva instructeur te worden. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. In het najaar is er een training in Nederland begin oktober. In het voorjaar van 2024 zijn we van plan de volgende training te organiseren. Voor meer informatie klik hier.

Disclaimer Tikva®

 • Deelname aan Tikva geschiedt geheel op eigen risico.
 • Respecteer je grenzen en forceer niets. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk.
 • Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd een arts of fysiotherapeut.
 • Overleg in geval van gezondheidsklachten met de arts of deelname aan betreffende activiteit raadzaam is.
 • Stel de docent voor aanvang van de les op de hoogte van eventuele gezondheidsklachten of andere fysieke bijzonderheden (bv. hoge bloeddruk, menstruatie, spier- of gewrichtsklachten etc.). Mogelijk kan de docent individuele aanwijzingen geven, die van belang zijn.
 • Onderbreek bij klachten een activiteit (pijn, kramp, duizeligheid, misselijkheid etc.) en stel de docent hiervan direct in kennis.
 • Volg de aanwijzing van de docent op en vraag wanneer iets niet duidelijk is.
 • Super Natural Center, Rachelle Steeds of Tikva Nederland is niet aansprakelijk voor schade en/of verlies van eigendommen van de deelnemer, noch voor enig lichamelijk letsel dat voor, tijdens of na een les is ontstaan.

We zien er naar uit je te verwelkomen in een (online) Tikva® sessie!

Stuur een berichtje via het contactformulier voor meer info. Of bel direct met Rachelle: 0625338312

Neem contact op