TIKVA

Op welke manier kom jij tot rust? Hoe vind jij ontspanning?

Rust en ruimte om stil te zijn is in ons dagelijks leven moeilijk te vinden. We leven in een prestatiemaatschappij waarin alles steeds mooier, beter, groter, sneller en meer moet zijn. We lijken te zijn kwijtgeraakt hoe we kunnen ontspannen.

Ben je op zoek naar meer rust in je hoofd? Wil je ontspanning in je lichaam? Dan is Tikva wat voor jou! Een moment van rust, ontspanning en hoop in jouw week.

Details:

  • Maandagavond 20:00 tot 20:45 (zaal en online)
  • Vrijdagochtend 09:15 tot 10:00 (zaal)
  • Locatie: Grotekerksbuurt 44, Dordrecht
  • Kosten: €10 per les, strippenkaart €80 voor tien lessen (twee lessen gratis) €5 voor een online les
  • Opgeven voor een les: via eventpagina. Als dit niet lukt dan via instagram of whatsapp (06 25 338 312)
  • Strippenkaart bestel je in onze webshop
  • Als je het hebt, neem mee: een fitness matje, kussentje, handdoek & dekentje. We doen de les op sokken of blote voeten.
Boek hier een tikva les

Wat is Tikva?

Tikva is het Hebreeuwse woord voor ‘hoop”, “verwachting” en “geloof.” Tikva is een vorm van bewegen en een ontspanningsmethode die gericht is op balans en innerlijk vertrouwen. Deze manier van rust en ontspanning is geïnspireerd op Psalm 23.

“U laat mij neerliggen in grazige weiden, U leidt mij zachtjes naar stille wateren.”

Tikva wil je tools aanreiken om een leven te leven in balans en vertrouwen met de focus op de hele persoon, naar geest, ziel en lichaam.

De bewegingen zijn eenvoudig en effectief. Ze vergroten de mobiliteit, zorgen voor een verbeterde ademhaling en een verhoogde bloedcirculatie. De bloedcirculatie stimuleert de flexibiliteit en stabiliteit van het lichaam. Iedereen kan naar eigen vermogen deelnemen, je kunt er zelfs voor kiezen alleen te luisteren. Tijdens de lessen worden woorden gesproken die je zelfvertrouwen en menselijke waarde opbouwen en aanmoedigen. De oefeningen helpen je om negatieve gedachten te veranderen en geven hoop voor je ziel.

Tikva is gebaseerd op christelijke waarden en we vinden het belangrijk dat iedereen gelijk en met respect behandeld wordt.

Waar komt Tikva vandaan?

Tikva komt uit Zweden en is ontwikkeld door personal trainer Mimmi. Mimmi zocht een work-out voor geest, ziel en lichaam om te herstellen van een whiplash blessure. Zij kon in de reguliere zorg niets passends vinden, dus ontwikkelde ze zelf een programma. Samen met een fysiotherapeut verwerkte ze ontspanning en bewegingen om de bloedcirculatie op gang te brengen in Tikva. De muziek die bij de bewegingen wordt gebruikt is speciaal voor Tikva geschreven door een christelijke componist uit Zweden. De woorden uit de Bijbel die tijdens de lessen uitgesproken worden geven hoop, kracht en inspiratie.

Wil je een (online) Tikva les?

Ik geef Tikva sessies in de zaal en op maandag zend ik die live uit via YouTube. Wil je mee doen, boek dan een les via de button bovenaan of onderaan deze pagina of klik hier. Als je een proefles wilt volgen, vul dan bij het aanmelden deze code in: PROEFLES-TIKVA01. Een proefles in de zaal kost € 5. Voor een gratis online proefles kun je naar mijn YouTube kanaal, klik hier.

We houden zoveel mogelijk de schoolvakanties aan, waarin er geen Tikva sessies zijn.

Waar in Nederland worden Tikva lessen aangeboden?

Er zijn inmiddels zeven Tikva instructeurs in Nederland. Kijk hieronder of er (binnenkort) Tikva bij jou in de buurt gegeven wordt. Voor de lessen in Dordrecht kan je via bovenstaande gegevens aanmelden. Voor Tikva op een andere plek, kun je contact op nemen met de onderstaande instructeurs. Als je meer informatie zou willen over hoe je een Tikva instructeur kan worden, neem dan contact op met mij of Janita (Next Move Groningen).

Groningen

NEXT MOVE
Woendagavond
contact: Janita Stoorvogel
06 43 86 29 12

Dordrecht

Super Natural Center
Maandagavond
Vrijdagochtend
contact: Rachelle Steeds
06 25 33 83 12

Hardenberg

contact: Felicia Kisteman
06 12 39 77 39

Ommen e.o.

contact: Harmke Vleesenbeek
06 13 95 41 73
en Marian den Besten
06 12 58 23 11

Veenendaal

Contact: tikvasports@gmail.com
Lucinda van Maaren 0612693861
Veerle Bin 0611944844

Hoofddorp

Contact: voedzaamadvies.nl
Anniek Sturm

Kan ik Tikva instructeur worden?

Regelmatig organiseren we trainingen om Tikva instructeur te worden. In het najaar is er een training in Nederland begin oktober. In het voorjaar van 2024 zijn we van plan de volgende training te organiseren. Voor meer informatie klik hier.

We zien er naar uit je te verwelkomen in Super Natural Center!

Stuur een berichtje via het contactformulier voor meer info. Of bel direct met Rachelle: 0625338312

Neem contact op