Over mij

Oprichter

Ik ben Rachelle Steeds, geboren en getogen in Dordt. Daarom ben ik een echte schapekop. Ik heb een hart voor Dordrecht en wil met mijn onderneming bijdragen aan het welbevinden van de Dordtenaren. In de zomer van 2019 kreeg ik het idee voor het Super Natural Center en ben ik begonnen met het opzetten ervan. Op 19 september 2020 opende we de deuren.

Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat geest, ziel en lichaam een geheel vormen. Ze zijn verbonden, dus als iets uit balans of verstoord is dan heeft het effect op het geheel. Doordat ik aandacht heb besteed aan al deze elementen (van therapie, tot voeding, beweging en meditatie) sta ik nu waar ik sta. Ik voel zit lekker in mn vel, sta in mijn kracht en heb een heldere geest. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen op dit gebied om verder te blijven groeien en nieuwe dingen te ontdekken. Met dit centrum hoop ik veel mensen te kunnen ondersteunen in hun persoonlijke reis van een healthy lifestyle.

Team

Ondernemers die actief zijn binnen het werkgebied van een gezonde levensstijl voor geest, ziel en lichaam kunnen de ruimte huren. Alle ondernemers hebben een christelijke levensovertuiging. Daardoor zijn wij onderscheidend van andere wellness centra. De diensten of producten die wij aanbieden zijn toegankelijk voor iedereen van elke levensovertuiging. Met een aantal vaste ondernemers vormen wij een team. We organiseren met elkaar events, waarbij je kunt proeven van alles disciplines.

Ruimte

Ik heb de ruimte ingericht zodat het een omgeving is waar je tot rust komt, je meteen thuis voelt en nieuwe energie op kan doen. Door veel gebruik te maken van wit, is het een lichte ruimte. Verder hebben we veel hout en bamboe voor de natuurlijke uitstraling. Groentinten zorgen ervoor dat je rust ervaart. Dit komt terug in de planten en groentinten in de materialen die we gebruiken.

In eerste instantie verhuur ik de ruimte aan ondernemers die op regelmatige basis de ruimte willen huren voor een dag(deel). Daarnaast wordt de ruimte ook verhuurd voor eenmalige activiteiten die passen binnen ons concept. Voor verhuur, neem contact met mij op.

Missie

Vanuit rust en balans mensen te inspireren goed voor zichzelf te zorgen om zo optimaal van betekenis te kunnen zijn op hun eigen plek.

Doelstelling

Een plek creëren waar aan (jonge) mensen eigentijdse tools worden aangeboden voor het ontwikkelen van een gezonde levensstijl voor geest, ziel en lichaam op goddelijke (christelijke) basis zodat zij van daaruit optimaal van betekenis kunnen zijn in deze wereld.

Logo

Het logo bevat de kleuren groen en geel, zwart en wit. Groen staat voor natuur en rust. Wit staat voor licht, luchtigheid, reinheid, overgave en een nieuw begin. Geel is een kleur die zorgt voor een opgewekt gevoel. Ik wil dat mensen hier tot rust komen, gezond(er) worden en nieuwe energie opdoen. Het zwart met geel is geïnspireerd op de honingbij. Een klein diertje wat een grote bijdrage levert aan deze planeet. Mijn tweede naam is Deborah wat honingbij betekent. Mijn ouders hebben deze naam aan mij gegeven als een bestemming over mijn leven. Deze Hebreeuwse naam komt uit het Joodse verhaal over richteres Deborah. Als vrouwelijke leider wilde zij het beste voor het volk. Ze was fearless en ging de strijd aan, daar waar de koning geïntimideerd was. Zij gaf de eer van de overwinning aan een andere vrouw. Hierdoor is zij voor mij het voorbeeld van een revolutionaire vrouwelijke leider die gaat voor echtheid en rechtvaardigheid.

De palmboom kan stormen en orkanen doorstaan doordat het mee kan buigen en door het wortelstelsel. Dit staat voor mij als symbool van veerkracht. Ik wil zijn als een palmboom die terugveert van de stormen in het leven. Iemand die gezonde wortels heeft en daardoor stevig in het leven staat. Met wortels bedoel ik dat je terugkijkt naar je verleden, je patronen en je familielijn. Als je daar mee aan de slag gaat en gezonde patronen ontwikkelt, sta je gezonder en steviger in het leven. Je hebt je eigen pijn uit het verleden verwerkt, en dealt met emoties en pijn in het heden. Zo kun kijken voorbij je eigen pijn, er voor een ander zijn, zonder jezelf voorbij te lopen en met gezonde grenzen. Dat is voor mij optimale gezondheid in geest, ziel en lichaam.

Mijn geschiedenis met het pand

In de jaren ’70 kocht mijn opa Jaap Steeds met zijn stichting Sjalom een pand aan de Grotekerksbuurt 42/44.

De Stichting voorzag de nood om mensen met verslavingsproblematiek te helpen, al werd hij hiervoor uitgelachen want ‘drugs zou geen problemen in Nederland veroorzaken’. Op de twee bovenste verdiepingen van het pand werden drugverslaafden en mensen met meervoudige problematiek opgevangen en begeleid door vrijwilligers. Verslavingskliniek De Hoop werd in die tijd opgericht in Dordrecht en Stichting Sjalom ging zich richten op de opvang van jongeren. Beneden werd ingericht als koffiebar om jongerendiensten te houden en een plek om te evangeliseren. Dit was jarenlang een succesvol project.
In de jaren ’90 was Jaap Steeds te oud geworden om het project te blijven draaien en hij heeft het stokje overgedragen aan mijn vader, zijn zoon, Kees Steeds. Boven werd nieuw leven ingeblazen met begeleid kamer wonen Time Inn, wat ik heb opgezet als afstudeerproject van de SPH. Zelf heb ik daar rond 2003-2005 gewoond als inwonend coach. Beneden in de zaal kwam de jeugdgroep (waar ik deel van was) van de gemeente De Levensbron bij elkaar. Na een aantal jaar waarbij enthousiast activiteiten door de groep werd georganiseerd, werden de jongeren ouder en gingen hun eigen weg en zo liep het pand langzaam leeg. We hadden mooie dromen voor dit pand, maar hadden destijds niet de draagkracht om dat te realiseren.
Er kwam een nieuw bestuur vanuit de Dordtse Evangelisatie (nu Missie Dordt) en zij hebben het pand weer opnieuw leven ingeblazen mede met een grote verbouwing. Beneden werd steeds anders vormgegeven, maar steeds met een hart voor de stad Dordrecht.

In april 2019 werd ik gebeld omdat een nieuwe kernbewoner zochten voor het begeleid wonen van de bovenste twee verdiepingen.Voor mij was het een hele bijzondere timing en in april ben ik gaan wonen aan de Grotekerksbuurt 42 als kernbewoner. Vervolgens kwam de ruimte beneden leeg te staan.

Vanwege alles wat God in mijn leven aan het doen was, ben ik gaan bidden voor de ruimte beneden. Een plek waar ik in mijn tienertijd veel dromen voor had (samen met de tienergroep en mijn ouders). Als een roeping ontving ik het idee om het Super Natural Center te starten. Een plek waar we tools aanbieden voor het ontwikkelen van een gezonde levensstijl, om vervolgens optimaal te kunnen functioneren.

Super Natural Center
Average rating:  
 0 reviews